Η εταιρεία “Σάββας Πολίτικη Μπουγάτσα”

Ιστορικό: Πολίτικη Μπουγάτσα Σάββας Η γέννηση της ιδέας για τη δημιουργία της εταιρείας "Σάββας Πολίτικη Μπουγάτσα" έχει ως αφετηρία τη Θεσσαλονίκη, στις αρχές της δεκαετίας του ’50.
Πρόγονοι των ιδρυτών της εταιρείας Σάββας, πρόσφυγες από την περιοχή Κρώμνη του Πόντου, εγκαταστάθηκαν και δημιούργησαν το πρώτο εργαστήριο παρασκευής μπουγάτσας με το όνομα “Σαρρής”. “Σαρρής” δεν ήταν το πραγματικό όνομα του θείου μας από την Κρώμνη, αλλά ένα ψευδώνυμο της εποχής, που στην ποντιακή διάλεκτο σημαίνει «ξανθός». Μπουγατσοπωλεία "Σαρρής" υπάρχουν σήμερα στη Θεσσαλονίκη και στο Κιλκίς.

Οι ιδρυτές της εταιρείας "Σάββας", μαθητές του θείου Σαρρή, το 1993 ανοίγουν το πρώτο κατάστημα παραγωγής μπουγάτσας, στην Αθήνα, στην περιοχή του Περιστερίου.
Η απολαυστική γεύση και η μοναδικότητα αυτής της οικογενειακής παραδοσιακής συνταγής κατά πρώτο λόγο, καθώς και η πρωτότυπη και εμπνευσμένη διακόσμηση του καταστήματος-εργαστηρίου "Σάββας Πολίτικη Μπουγάτσα" για τα μέχρι τότε δεδομένα της Αθήνας κατά δεύτερο λόγο, είναι οι λόγοι που η μπουγάτσα "Σάββας" αποκτά γρήγορα φήμη και γίνεται γνωστή σε όλη την Αθήνα.

Έτσι, το 1996 ανοίγουν και δεύτερο εργαστήριο στο Κερατσίνι, καθώς και ένα κατάστημα επί της οδού Θηβών, ενώ το 2001 παίρνουν τη μεγάλη απόφαση και ιδρύουν την εταιρεία "Σάββας Πολίτικη Μπουγάτσα". Στην προσπάθειά τους μάλιστα να κρατηθεί η παράδοση και η ποιότητα παραγωγής των χειροποίητων προϊόντων τους, θέτουν σε λειτουργία ένα σύγχρονο κεντρικό εργαστήριο στο Χαϊδάρι.


Η επιτυχημένη εξέλιξη της εταιρικής μας πορείας οδηγεί στην εξάπλωση των καταστημάτων "Σάββας Πολίτικη Μπουγάτσα" σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής και στη δημιουργία ενός διαρκώς αναπτυσσόμενου δικτύου Franchise καταστημάτων "Σάββας".

Σάββας Πολίτικη Μπουγάτσα

Η φιλοσοφια μας

  • 1. Διατηρούμε την οικογενειακή μας παράδοση.
  • 2. Συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε την χειροποίητη παραγωγή μας.
  • 3. Επενδύουμε συνεχώς στην παραγωγή και προώθηση νέων προϊόντων.
  • 4. Επιμένουμε στην παραγωγή φρέσκων προϊόντων, χρησιμοποιώντας πάντα αγνά και άριστης ποιότητας υλικά.
  • 5. Καλλιεργούμε με κάθε δυνατό τρόπο την αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ εταιρείας, εργαζομένων και συνεργατών.
  • 6.Επιδίωκουμε διάλογο με τους εργαζόμενους, τους πελάτες και τους προμηθευτές μας, σε μια βάση ειλικρίνειας, εντιμότητας και αμοιβαίου σεβασμού.
  • 7.Διδασκόμαστε από τα λάθη μας.

Το οραμα μας

  • 1. Η διατήρηση της φήμης και της ποιότητας των προϊόντων μας
  • 2 Η καθιέρωση της μπουγάτσας Σάββας, ως της καλύτερης μπουγάτσας